Executive search

Executive search knytter sig dog fortrinsvis til rekruttering af bestyrelsesmedlemmer, direktioner og funktionsdirektører samt i visse sammenhænge strategiske nøglepersoner.

Generelt i executive search-industrien er hver enkelt konsulent typisk specialiseret inden for et bestemt brancheområde og har således dybdegående kendskab til en stor del af branchens interessenter og dynamik. Desuden kan executive search-selskaberne påtage sig internationale opgaver – enten ved at rekruttere udenlandske kandidater til danske virksomheder eller ved at bistå udenlandske virksomheder med rekruttering i Danmark. Et mindre antal executive search-selskaber tilbyder tillige Management Audit som en del af deres ydelser.

På trods af nogle fælles karakteristika er der også store forskelle i branchen, specielt omkring udvælgelsen og vurderingen af de enkelte kandidater i forhold til den enkelte stilling. Et eksempel er brugen af dokumenterende udvælgelsesværktøjer, som stadig kun benyttes i ganske begrænset omfang i executive search-industrien.